Tukkikatu 2 ,53900 Lappeenranta Puh. 044 521 0039 twostep(at)twostep.fi
TwoStep

Terapeuttinen tanssi ja liike-ryhmä aikuisille

 

"Elämä.Koko kehomme kantaa mukanaan merkityksiä, kertoen omaa tarinaansa, istuen, kävellen, hereillä ollen tai nukkuen.Jokainen tunne kehossamme sisältää vasteen lihaksistoomme. (Todd 1959:1)

 

Milloin viimeksi olet pysähtynyt kehosi äärelle ja kuunnellut millaisia viesteja se sinulle antaa siitä, millainen liike juuri tässä kohtaa on hyvästä juuri sinulle, tai millaisia muistoja tai tunteita jokin liike nostaa esiin?

On tärkeää löytää kiinnostus oman kehon huoltamista ja hoivaamista kohtaan.

 

Terapeuttinen tanssi ja liike-ryhmässä opimme syventämään kehollista tuntemusta  ja opimme kehosta ja sen antamista viesteistä liikkeessä ja tanssissa kokonaan uusia puolia.

 

Terapeuttisen tanssin ja liikkeen tunnilla opitaan lempeä lähestymistapa omaan kehoon ja sen antamiin moniulotteisiin mahdollisuuksiin integroimalla liikkuminen, havainnointi,tunnereaktiot ja keho, tanssi-ja liiketerapeuttisten menetelmien avulla.

Käytämme myös muita taidemuotoja syventämään kokemuksia (mm.kirjoittaminen, maalaaminen, piirtäminen).

 

Menetelmiä ovat mm:


* kehotietoisuustyöskentely
* liikeimprovisaatio
* tanssin eri muodot
* leikki, pelit
* rentoutus-, kehonhahmotus- ja mielikuvaharjoitukset
* liikekokemusten läpikäyminen sanoin, kuvin tai liikkeellisesti.

 

Luovuus ja leikkiminen itsessään ovat terapeuttisia prosesseja.

Keho ja mieli ovat vuorovaikutuksessa, joten muutos liikkeessä vaikuttaa koko ihmisen toimintaan.

 

Terapeuttinen tanssi-ja liike tarjoaa lempeän ja itseä kuuntelevan mahdollisuuden myös kehon fyysiseen aktivoimiseen, hengitys, verenkierto, venyvyys ja koordinaatio,sekä lihasvoima tulevat aktivoiduiksi.

Terapeuttinen tanssi ja liike tarjoaa keinoja erilaisten huoltavien liikkumistapojen oppimiseen tässä ja nyt kokemukseen ja omien tunnetilojen ja kehollisten reaktioiden löytämiseen.

 

Seuraava ryhmä alkaa 20.3 Perjantaina klo 10.00

 

Lämpimästi tervetuloa!